Tot ce trebuie să știți despre profilul de rulare al anvelopei

Tot ce trebuie să știți despre profilul de rulare al anvelopei

ian 26, 2021

Care este scopul profilului de rulare al anvelopei?

Cuvântul se referă de obicei la porțiunea din anvelopă care intră în contact direct cu șoseaua. Cu timpul, anvelopele oricărei mașini încep să se uzeze și, astfel, limitează capacitățile de tracțiune și controlul manevrabilității. Există o practică larg răspândită de reșapare a anvelopelor auto deja uzate. 

Everything you need to know about the tyre tread

Când spunem „profil de rulare” ne referim, de obicei, la modelul de caneluri instalat pe cauciucul anvelopei. Puteți întâlni expresiile „modelul al profilului de rulare” sau doar „model”. Se referă la același lucru. De fapt, canelurile sunt ceva puțin diferit. Acestea sunt situate pe profilul de rulare. Seamănă cu multe vârfuri mici. Trebuie să vă amintiți când cumpărați o bicicletă nouă și vedeți cauciucurile noi, cu multe caneluri și vârfuri.

Ce feluri există

Anvelopele mașinii sunt create cu un profil de rulare diferit, deoarece fiecare dintre ele poate asigura o tracțiune optimă în diferite condiții de drum (zăpadă, ploaie, gheață), anotimpuri (iarnă, vară), precum și obiceiuri de conducere (sportivi sau șoferi liniștiți). Există patru tipuri principale:

  • Direcțional / unidirecțional - acest tip controlează direcția și mișcarea apei și ajută la dislocarea acesteia de pe anvelopele mașinii. Anvelopele direcționale trebuie montate din față în spate. Fiecare anvelopă este creată să funcționeze optim în locația lor exactă;

  • Simetric - este cel mai popular și răspândit dintre toate profilurile de rulare. Îl puteți găsi pe majoritatea mașinilor obișnuite, deoarece în mod normal nu face zgomot și oferă o rezistență ridicată. Modelele simetrice ar putea fi montate în moduri diferite, deoarece aceasta este o tactică destul de utilă pentru îmbunătățirea duratei lor de viață;

  • Asimetric - le puteți găsi cu ușurință montate pe mașina dumneavoastră sport preferată. Modelele asimetrice sunt hibride și includ multe modele ale profilului de rulare pentru o aderență și o tracțiune optime simultan pe gheață și în condiții alunecoase, precum și pe drumuri uscate;

  • Direcționale / asimetrice - includ un model în formă de V pentru un control mai bun al apei și pentru a evita acvaplanarea. De asemenea, sunt potrivite pentru condiții meteorologice uscate, deoarece oferă o tracțiune și o aderență optimă.

Cum se măsoară în mod corespunzător adâncimea

Există multe modalități de a măsura adâncimea anvelopei. Probabil că ați auzit probabil de testul celor 20 de peni. Tot ce trebuie să faceți este să puneți moneda în canelura anvelopei cu capul lui Abraham L. cu susul în jos. Dacă îl puteți vedea, adâncimea dumneavoastră este mai mică de 1,6 mm, ceea ce înseamnă că este timpul pentru o schimbare.

Câți milimetri este în mod legal adâncimea minimă a profilului de rulare în România

Cerințele legale pentru mașinile din România sunt de 1,6 mm. Ar trebui să aibă 1,6 mm la peste 75% din întreaga sa suprafață.

Merită să cumpărați anvelope uzate - sfaturi de la Promoanvelope

Puteți găsi cu ușurință anvelope deja folosite pentru mașina dumneavoastră în stare aproximativ bună. Echipa Promoanvelope știe că, mai ales dacă folosiți anvelope cu lățime mare și o jantă de peste 17 inchi, este destul costisitor să cumpărați anvelope noi în fiecare sezon. Dar când vine vorba de siguranța dumneavoastră, poate puteți economisi niște bani din alte lucruri și mai degrabă îi investiți în mașina dumneavoastră.

Dacă apare un litigiu, legat de achiziție online, puteți utiliza site-ul:
© 2022 Powered by Now.bg